Hengelo: ‘Wij-land’ Klein-Driene

De Händelstraat in Hengelo ligt in een wijk volop in ontwikkeling: woningen worden gerenoveerd, er vindt nieuwbouw plaats en de openbare ruimte wordt opgeknapt. Aan de Händelstraat ligt een terrein dat, mede ingegeven door de crisis, voorlopig niet bebouwd zal worden. Buurtbewoners hebben een prachtig plan bedacht, waarmee het terrein een betekenisvolle invulling krijgt. Het ontwerp biedt ruimte aan diverse functies, variërend van spelen en groenten verbouwen, tot een tijdelijke ‘opvang’ voor planten uit tuinen die tijdelijk op de schop gaan.

En waar presenteer je zo’n plan nu beter dan op het terrein zelf?

Klein-Driene is een van de zogenaamde ‘Wij-landen’ in Hengelo, terreinen die in de wacht staan. Ze wachten op bezoekers. Wachten om bebouwd te worden. Wachten om gebruikt te worden. De terreinen wachten vaak op een definitieve invulling, die –mede onder invloed van de crisis- langer op zich laat wachten dan vooraf bedacht. Daardoor staan de terreinen als het ware op ‘pauze’.

Wij-landen is een initiatief dat tijdelijke projecten wil helpen realiseren op deze pauzelandschappen in Hengelo. Wij-landen wil ze toegankelijk maken, bij voorkeur met verrassende en inspirerende initiatieven. Initiatieven om Hengelo leuker, aangenamer en opvallender te maken. Bedacht door actieve en creatieve mensen uit de omgeving, die bereid zijn zelf de handen uit de mouwen willen steken, ondersteund en geholpen door het grote  netwerk van Wij-landen.

De Plancaravan op Twitter

Plancaravan TeeVeeKampeerweer of klusweer?

weeronline.nl Altijd jouw weer