Van Kolplein Velp, gemeente Rheden

 

De gemeente Rheden en Vivare bouwen aan Velp Zuid, samen met de bewoners van deze wijk. In het kader van de wijkvernieuwing wordt de woningvoorraad deels geherstructureerd en krijgt het openbaar gebied een grondige opknapbeurt.

Een van de projecten in dit kader is het van Kolplein en omgeving. Vivare sloopt en herbouwt hier respectievelijk 86 en 80 woningen. In vervolg daarop zal de gemeente de openbare ruimte in dit gebied opnieuw inrichten.

Een plein heeft een bijzondere plaats in de openbare ruimte. Het is een ontmoetingsplek en kan dan ook een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving en sociale samenhang. De gemeente betrekt omwonenden dan ook graag bij het maken van een plan voor het toekomstige Van Kolplein en de omliggende straten.

 

Op maandag 26 mei mocht de Plancaravan namens de gemeente Rheden een inloopbijeenkomst organiseren op het plein. Tijdens deze bijeenkomst konden bezoekers hun ideeën, wensen, meningen en suggesties naar voren brengen. Deze zijn vastgelegd op reactieformulieren, maar ook in de vorm van cartoons. De uitkomsten kunt u vernemen in dit verslag.

 

logo-pos

De Plancaravan op Twitter

Plancaravan TeeVeeKampeerweer of klusweer?

weeronline.nl Altijd jouw weer